2019 alleen nog open op Maandag 30 december! 2019!

We werken op afspraak! call or mail for an appointment :-).
Only open on Monday the 30th of december!
After our big move and a very bizzy festive season we're taking a little break before 2020. Thank you and we hope to see you soon!

CONTACT

020-7609660
info@makeoverfactory.nl
Aalsmeerderweg 103-T 1432CJ Aalsmeer
inrit bij 101, achter de DHL

Makeover Factory: have fun in The Biggest Walk-in Closet!

Voor events, partypeople, glamour, samplers, doorbitches, drag, dress up club, Make-overs, fotoshoots, special costumes. Dresscodestress? Wij weten raad! Standaardoutfit van top tot teen gestyled is 70,-.
Grootste walk-in closet van Amsterdam en omstreken.

's Ochtends is het selfservice voor styling. Als je wilt laten weten wanneer je komt dan kunnen we rekening met je houden. 020-760-9660. Klaarhangen, prestyling van te voren via de mail.

StylingStock: by stylists for stylists

Grootste stock van nederland, vintage, haute couture, fifties, sixties, beroepskleding, accessoires, prestyling, doorpastarief, prijsafspraak bij grote produkties. Doorpassen met kleedkamers en fotohoek met make-upspiegels. Wifi en een lekker kopje thee.

rokkostuum

Het rokkostuum bestaat uit een zwarte broek met een bies over de zijnaden, een zogenoemd galon. Daarop draag je een zwarte openhangende jas die van voren kort, en van achteren lang is. De lange achterpand, ook wel 'de staart' genoemd, sla je achterover als je gaat zitten. Onder de jas draag je een wit rokhemd, een wit piqué vest, een witte strik (een 'zelf-strikker') en een hoge hoed. Onder het rokkostuum draagt men gladde, zwarteschoenen.
Het rokkostuum wordt ook wel aangeduid met "white tie". Het dankt deze naam aan het feit dat men bij een rok altijd een witte strik hoort te dragen. Het wordt gedragen met een gesteven vest van witte piqué. Ook het rokhemd is wit en is gemaakt van piqué. Het rokoverhemd heeft een rechtopstaande boord. Het eenrij-ïge jasje van het rokkostuum heeft aan de voorzijde uitgesneden lange panden, dient altijd zwart te zijn en kan niet gesloten worden. Bij een rokkostuum hoort een zwarte pantalon. Het rokkostuum wordt bij voorkeur gedragen in combinatie met gladde zwarte schoenen. Gaatjes schoenen (brogues) zijn niet toegestaan. Het rokkostuum is de meest formele avondkleding. Het wordt vaak gedragen bij zeer officiële gelegenheden zoals galafeesten en bruiloften. lees verder

smoking

Een smoking bestaat uit een kort, zwart wollen jasje met een sjaalkraag of een colbertkraag van satijn. Daaronder draag je een zwarte broek zonder omslag of riemlussen met één of twee satijnen biezen langs de naden aan de buitenzijde. Onder een smoking draag je een smokinghemd, wit met een blinde knoopsluiting en een opstaande boord. Zo'n boord noemt men ook wel een 'vadermoordenaar'. Een gewone omgeslagen boord mag echter ook. Onder een smoking draag je gladde, zwarte schoenen. Een hoed hoort niet bij een smoking. Een smoking kun je afmaken met een strik (officieel zwart), een pochet en/of een gilet in een willekeurige kleur en stof. Deze accessoires zorgen voor een kleurig en trendy kostuum. Bij een smoking kun je ook een cummerbund of cummerband of cumberband dragen. Dit is een brede band die van achteren sluit.

Het is echter een beetje ouderwets aan het worden. De smoking wordt ook wel "black tie" of"cravate noire" genoemd. Een enkele keer wordt de smoking aangeduid met "avondkleding". In de VS noemt men de smoking "tuxedo", in Engeland "dinner jacket". Het is iets minder formeel dan een rokkostuum en wordt gedragen op een bal, officieel diner of receptie. Een smoking bestaat uit een zwarte of zeer donkerblauwe colbert met zijdegevoerde, smalle revers. Soms ziet men ook een sjaalkraag. Het jasje kan zowel een- als tweerijïg zijn. De pantalon is zwart en heeft zijden galon op de zijnaden. Het smokingoverhemd is helderwit, heeft een opstaande boord (de zogenaamde vadermoordenaar), een blinde sluiting en dubbelgeslagen manchetten. Dit alles in combinatie met een bij voorkeur zwarte strik. Onder een smoking draagt de man zwarte lakschoenen....

zie ook:

Feest-outfit € 65,--

Een complete outfit kost je 65 euro, vooraf contant te betalen en de borg is ook 65 euro. Als je wil huren mail dan voor een afspraak met je wensen en je maten. Wij hebben ook grote maten, vraag ernaar! Als je bijtijds bent passsen we ook aan.
Galakleding en antiek is 65 euro in verband met stomerijkosten!