het liefst werken we op afspraak, bel of mail eerst even

MakeOverFactory: have fun in the factory

Onze klanten events, partypeople, glamour, samplers, doorbitches, drag, dress up club. Make-overs, fotoshoots, special costumes. Dresscodestress? Wij weten raad! Standaardoutfit van top tot teen gestyled is 65,-.

StylingStock: by stylists for stylists

Grootste stock van nederland, vintage, haute couture, fifties, sixties, beroepskleding, accessoires, prestyling, doorpastarief, prijsafspraak bij grote produkties.

maa 09.30-17.00
din 09.30-14.00
woe 09.30-17.00
don 09.30-20.00
vri 09.30-17.00
zat 12.00-17.00

Styling & Productie

's Ochtends zijn wij gericht op stylingklanten. Als je wilt laten weten wanneer je komt dan kunnen we rekening met je houden. 020-760-9669

Met vakantie in Andalucia hebben wij op de markt fors ingeslagen. Twaalf originele flamencojurken. Pak de gitaar en stook het kampvuur hoog op, want hier komen de gitana's !

“De flamencojurk is ontstaan vanuit de "Calico"jurken die als werkkleding werden gedragen door de Andalusische vrouwen van de 19e eeuw, als zij de veehandelaren vergezelden naar de “Feria de abril” in Sevilla. Deze werden voor het eerste gehouden in 1847. Het was toen vooral een veemarkt, maar de handel werd op den duur ondergeschikt aan de festiviteiten totdat alleen het feest overbleef waarop nog wel steeds de originele kleding werd gedragen van de veehandelaren en hun vrouwen. De jurken die zij droegen waren eenvoudig, met twee of drie stroken aan de rok en van fel gekleurde stoffen gemaakt. Op de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929 werden de traditionele jurken voor het eerst ook door dames van hoge stand gedragen en vanaf dat moment was de jurk definitief het traditionele kostuum wat iedereen droeg naar de Feria. De originele vorm van de jurk wordt ook wel de "gitaarvorm" genoemd en is bedoeld om het figuur van de vrouw zo voordelig mogelijk te laten uitkomen: een mooie wijde hals en het haar vast om de nek langer te laten lijken, strak over de taille en wijder vanaf de heupen (het zandlopersilhouet), met stroken aan de rok die ervoor zouden zorgen dat de vrouw een trotsere manier van lopen kreeg...” bron flamenco.nl

zie ook:

Feest-outfit € 60,--

Een complete outfit kost je 60 euro, vooraf contant te betalen en de borg is ook 60 euro. Als je wil huren mail dan voor een afspraak met je wensen en je maten. Wij hebben ook grote maten, vraag ernaar! Als je bijtijds bent passsen we ook aan.
Galakleding en antiek is 65 euro in verband met stomerijkosten!Creative Commons License